iltasyazilim
FD Üye
		Farklı Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler 
*250 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım
Hamuru için:
 
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı silme kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İçi için;
 
*400 gram kıyma
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Karabiber, tuz, kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;
 
*Sıvı yağ
Farklı Çi Börek Tarifi Yapılışı Ilık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı iyice karıştıralım Sirke, tuzu da ekleyip güzelce karıştıralım Unumuzu kontrollü bir şekilde katalım Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edelim
Kıymamıza 23 yemek kaşığı su ekleyip 34 dk soteleyelim Suyunu çekince sıvı yağ ve küçük küçük yemeklik doğranmış soğanımızı katalım 34 dk kavuralım Karabiber, kırmızı biber ve tuzumuzu ekleyip altını kapatalım Hafif ılısın kıymalı harcımız Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz Tezgaha hafif serpelim Merdane ile tabak büyüklüğünde açalım Kıymalı harcımızdan koyalım ve kenarlarını iyice kapatalım çok iyi ısınmış kızgın yağ da kızartalım 12 dk içinde kızarıyor Havlu kağıt serdiğimiz kabımıza alalım Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun
*
	
		
			
		
		
	
			
			*250 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım
Hamuru için:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı silme kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İçi için;
*400 gram kıyma
*1 adet büyük boy kuru soğan
*Karabiber, tuz, kırmızı toz biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Farklı Çi Börek Tarifi Yapılışı Ilık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı iyice karıştıralım Sirke, tuzu da ekleyip güzelce karıştıralım Unumuzu kontrollü bir şekilde katalım Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edelim
Kıymamıza 23 yemek kaşığı su ekleyip 34 dk soteleyelim Suyunu çekince sıvı yağ ve küçük küçük yemeklik doğranmış soğanımızı katalım 34 dk kavuralım Karabiber, kırmızı biber ve tuzumuzu ekleyip altını kapatalım Hafif ılısın kıymalı harcımız Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz Tezgaha hafif serpelim Merdane ile tabak büyüklüğünde açalım Kıymalı harcımızdan koyalım ve kenarlarını iyice kapatalım çok iyi ısınmış kızgın yağ da kızartalım 12 dk içinde kızarıyor Havlu kağıt serdiğimiz kabımıza alalım Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun
*
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								