Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 170 gram (1,5 su bardağı) un
- 25 gram (2,5 yemek kaşığı) kakao
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet orta boy yumurta
- 60 gram ( 2 dolu yemek kaşığı) tereyağ eritilecek
- 130 gram ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
- 140 ml ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) süt
- 25 gram kakao
- 130 gram ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) şeker
- 400 ml ( 2 su bardağı ) sıcak su
- 180 derece 30-35 dk
Farklı Ve Çok Lezzetli Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, tuz, kakao ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
- Şeker ve yumurta çırpılır unlu karışıma eklenir.
- Eritilmiş tereyağ ve süt eklenerek yağlanmış kek kalıbına alınır.
- Üzerine şeker kakao karışımı döküldükten sonra sıcak su ilave edilip fırına verilir.
- Kuru bir kek olmayacaktır.
- Ben sade yaptım frambuaz ve vişne eklenebilir.
- Krema ile servis yaptım sade de çok güzel oluyor.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun….