
Farklılık Sevenler İçin Pretzel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 3+çeyrek su bardağı un
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kaya tuzu
Farklılık Sevenler İçin Pretzel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü ekleyerek.
- Ele hiç yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde koparıp pretzel şeklini veriyoruz.
- Hamuru uzun bir silindir haline getirdikten sonra, iki ucundan bir daire şeklinde bir araya getirelim ve uçlarını pretzel şekline gelecek şekilde hamura yapıştıralım. Üzerini örtüp 10 dakika kadar tepside mayalandıralım.
- Kaynamış olan suya karbonatı ilave edip karıştıralım.
- Su fokurdarken içine tek tek şekillendirdiğimiz hamuru kevgir yardımıyla koyalım ve 30 saniye sonra alalım.
- Tüm pretzellar için bu işlemi 30 saniye yapalım.
- Haşladığımız hamurları fırın tepsisine dizip üzerine yumurta-zeytinyağı karışımını çırpıp sürelim ve kaya tuzu serpiştirelim.
- 230 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika (Altı ve üstü kızarana kadar) pişiriyoruz.