Fas Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram yumuşamış tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin akı dışına)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı artı bir yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2, 5-3 su bardağı)
- Ayırmış olduğumuz 1 yumurtanın akı
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Fas Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Kuru üzüm ve hindistan cevizi hariç bütün gereçleri karıştırın.
- Unu denetimli ekleyip kalan gereçleri ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- İstediğiniz hali verip evvel yumurta akına sonra cevize bulayın.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyetle.