Fas Mutfağına ilişkin ( Tajin ) Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane tüm tavuk
- 2 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 kesim taze zencefil
- 1 tutam kişniş otu
- 1 tane orta uzunluk taze zerdeçal yoksa 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kadar zeytin
- 2 tane limon tursusu
- 2 su bardağı su
Fas Mutfağına ilişkin ( Tajin ) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğanı ince ince doğrayınız.
- Sonra tavuğu parlayınız, zeytinyağını tencereye koyup içine soğanı koyunuz .
- Hafif pembelerince üstüne tavuğu ekleyip tencerenin ağzını kapatmadan biraz pişiriniz.
- Sonra zencefil, zerdeçalı, sarımsağı, kişniş otunu, zeytini ve limonları bir kaç modüle bölüp ekleyiniz.
- En son baharatlarını ve tuzu ekleyip üstüne 2 bardak suyunu koyup pişiriniz. Afiyet olsun.