Fas Tarzı 1000 Delikli Krep Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram ince irmik (Fazla yoksa biraz un ek edin )
- 300 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartmatozu
- 700 ml sıcak su
- 1 paket ( 7 gram kuru maya )
Fas Adabı 1000 Delikli Krep Tanımı Yapılışı
- İrmik ve unu yoğurma kabına koyun.
- Tuzu sol tarafına, şeker ve mayayı sağ tarafına dökün. Sakın karıştırmayın.
- Kabartmatozu ve sıcak çeşme suyundan ek edip çırpın.
- Üzerini kapatıp 30 dk. Mayalandırın.
- Üzerinde küçük balonlar oluştumu hamur mayalanmış demektir.
- Tencereyi biraz ıslatın ve 1 kaşık hamurdan döküp orta ateşte pişirin.