Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fas usulü harira çorbası nasıl yapılır? Harira çorbasının püf noktaları

Fas usulü harira çorbası nasıl yapılır? Harira çorbasının püf noktaları
0
38

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
fas_usulu_harira_corbasi_nasil_yapilir_harira_corbasinin_puf_noktalari_1612774758_5603.jpg

Bol protein ve vitamin dolu olan harira çorbası bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklara karşı meydan okumanızı sağlıyor. Tarçın ve zerdeçalın da birleşmesiyle ortaya çıkan bu çorba özellikle kış aylarında tam bir şifa deposu oluyor. Peki Fas usulü harira çorbası nasıl yapılır? Harira çorbasının püf noktaları nelerdir? İşte soruların yanıtı:

İçeriğindeki malzemelerle tam bir şifa deposu olan Fas çorbası harira, mutfağınıza farklılık, değişik bir yemek katmak istiyorsanız tam size göre. Çoğunlukla evde bulunan malzemelerle yapılan bu çorbanın tadına doyamayacaksınız.  Kuzey Afrika'ya doğru yola çıkmaya hazır olun!  Fas'lılar genelde Ramazan aylarında bolca bu çorbadan hazırlıyorlar ve buzluğa atıp canları istedikçe çıkartıp yiyorlar. Farklı ve güzel lezzetiyle harira çorbası Tarifi için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Rr0LX_1612774796_2544.jpg

HARİRA ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

70 gram dana bonfile
Yarım soğan
Yarım havuç
4 sap kereviz
1 çorba kaşığı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı nohut
Biber salçası
Kimyon
Tarçın
1 diş sarımsak
Zerdeçal

HoWQA_1612774778_0846.jpg

YAPILIŞI

İlk başta dana bonfile kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra tencerenin altını yakın, zeytinyağı ilave edin.

Tenceredeki yağ yeterli ısıya geldiği zaman dana bonfileleri yağa ilave edin, kavurma işlemine devam edin.

Bonfileler kavrulurken diğer tarafta soğanları doğrayın ve etin içine ilave edin.

Malzemeler kavrulurken havuç ve kereviz doğrayın. Ardından tencerenin içerisine katın.

Sebzeler kavrulurken diğer tarafta tel şehriye kavurun.

Etler ve sebzeler kavrulduktan sonra biber salçası ilave edin. Sarımsakların yanmaması için katı sebzelerden sonra sarımsakları doğrayıp içine ilave edin.

Ardından kerevizler doğranır ve çorbanın içine ilave edin.

Sebzeler piştikten sonra bir gün önceden haşlanan nohutu içerisine ilave edin. Daha sonra mercimekleri ekleyin.

Zerdeçal, kimyon ve tarçın çorbanın kavurma aşamasında içine katın. Daha sonra çorbanın suyu katılır.

Bir porsiyon için yaklaşık 4 su bardağı kaynamış su ilave edebilirsiniz.

Sebzelerin pişme aşaması tamamlandıktan sonra en son olarak kavrulan tel şehriye ilave edin.

Son olarak deniz tuzu ilave edilir ve 15 dakika sonra servise sunun.

İsteğe bağlı olarak üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Harira Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *500 gram yağsız kuşbaşı kuzu eti *Birer tatlı kaşığı toz zerdeçal, tatlı kırmızıbiber ve tarçın *12 tatlı kaşığı toz zencefil *12 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber *8 çorba kaşığı zeytinyağı *1 adet kereviz *1 adet kuru soğan *Yarım bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Harira Çorbası Tarifi Resimli Harira Çorbası Tarifi Harira Çorbası Malzemeler 600 gr kuşbaşı et, 1'er cm ’lik indirimli 3 soğan, büyükçe doğranmış 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış 200 gr yeşil mercimek, yıkanmış 600 gr domates, soyulmuş ve doğranmış 4 kereviz sapı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Harira (Fas Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler ️1 adet kuru soğan️1 adet kerevizin yalnızca (sapı ile bir arada yaprakları)️1 tutam maydanoz️1 su bardağı domates püresi️1 yemek kaşığı salça️2 yemek kaşığı un️4 yemek kaşığı zeytinyağı️1 su bardağı kemik suyu️1 çay bardağı tel şehriye️1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Çorbanın kökeni neredeyse 10 bin yıl öncesine dayanıyor. Kökeni Sanskritçe'den gelen çorba iyi beslenme manasını taşımaktadır. Şu an bildiğimiz halini 17. yüzyıl Fransa'sından alan çorbanın her kültüre ait bir çeşidi olduğu için her zaman dünyanın en iyi çorbaları yarışı kıran kırana geçer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Amasya mutfağına özgü olduğu bilinen Helle çorbası Tokat'ta da çokça pişiriliyor. Genellikle restoranlarda un çorbası ismiyle sarılan bu çorbanın yapımı ise çok basit. Un ve pirincin buluştuğu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Peki nasıl yapılır? İşte helle çorbasının tarifi... Un ve pirincin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt