Fasülye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg taze fasülye
- 1 büyük kuru soğan
- 1 kapya biber
- 1 orta boy domates
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası( koymasanız da olur ben salçalı tercih ettim)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Kaynamış su
Fasülye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fasulyeleri bir cm kalınlığında olacak şekilde minik minik doğrayalım.
- Önceden 10-15 dk kaynamış suda haşlayalım.
- Suyunu süzüp kenara alalım.
- Uygun bir tencerede yağlar ve küp küp soğanı kavuralım kapya biber ekleyelim ve biraz daha kavurup domatesleri ekleyelim ben kullanmadım.
- En son salçaları da ekleyip iki tur karıştıralım.
- Fasülyeleri ekleyip suyunu koyalım.
- Göz kararı koydum pilav yapar gibi üzerini düzleyince eklemeyi bıraktım.
- Daha sonra pirinçleri de ekleyip düzeltelim ve kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun ????.