Fasülye Dizmesi Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) kg fasülye
- 3 adet domates
- 1adet kuru soğan
- 2diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Fasülye Dizmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasulyelerimizi yıkayıp temizledikten sonra çok geniş olanları ortadan ikiye şerit biçiminde keselim.
- İki adet domates soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın.
- Bir tencerenin ortasına bir adet domates koyalım etrafına fasulyelerin yarısını dizelim üzerine soğan sarımsak domates karışımın yarısını ekleyelim.
- Üzerine tuz karabiber ekleyelim. Tekrar kalan fasulye dizildikten sonra üzerine kalan domates soğan eklenir. Tekrar çok az tuz karabiber eklenir.
- Üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Ocağa alıp kaynayınca kısık ateşte kendi saldığı suyu çekene kadar ağır ağır pişirilir.
- Sonra servis tabağına karşıt çevirin öteki su ek etmeniz gerekmiyor. Deneyenlere afiyet olsun ????.