Fasülye Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 600 gr yeşil fasülye
- 1 iri uzunluk soğan
- 200gr kadar kıyma
- 4- 5 kaşık domates rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Fasülye Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağı, soğan ve kıymayı kavuralım. ( kızım vegeteryan olduğu için ben bu sefer kıyma koymadım ancak kıyma çok yakışıyor. ).
- Kavurma süreci tamamlandıktan sonra verev biçimde doğradığımız fasulyeleri ek edelim. (haşlamadan koyuyorum. Foto ekledim).
- Fasulyelerin rengi sararana kadar kavurma sürecine devam edelim.
- Bu etapta 4, 5 yemek kaşığı domates rendesi ekleyelim. Biraz da bu biçimde kavuralım.
- Fasulyeler pişene kadar kavurup muhtaçlık halinde yarım su bardağı sıcak su ek edip, altını kısarak fasulyeleri uygunca pişirelim. Suyunu büsbütün çekmiş olmalı. Ben bu kademede tuzunu ve baharatlarını ek ettim.
- Piştikten sonra 2 yumurtayı kırıp çabucak karıştıralım ki yumurtalar topaklanmasın. Afiyet olsun.