
Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg taze fasulye
- 1 baş orta boy soğan
- 1/2 (yarım) kapya biber
- 1 orta boy domates rendesi (minik minik de doğrayabilir)
- 3 adet yumurta
- 2-3 kaşık sıvı yağ(ben zeytinyağı kullanıyorum)
- Tuz,kimyon,karabiber
Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeleri bütün iken yıkayıp süzdürelim.
- Sonra parmak boğumu büyüklüğünde doğrayalım.
- Yayvan bir tencere veya tavaya yağı koyalım.
- Soğanı ve kapya biberi yemeklik doğrayalım. Yağda biraz kavuralım.
- Üzerine fasulyeyi ilave edelim.
- Biraz çevirip üzerine domatesi ekleyelim.
- Tuzu,kimyonlu,karabiberi(damak tadımıza göre)serperek kapağını kapatıp altını biraz kısalım.
- Fasulyelerin yumuşamasını ve sulanmış ise suyu çekmesini kontrol edelim.
- Şayet fasulyeler pişmemiş ise biraz sıcak su ilave edebiliriz.
- Suyu kalmamış yumuşamış fasulyelerin ortasını açıp yumurtaları kıralım fasulyeleri üzerine doğru çekip kapağı kapatalım ve ocağı daha da kısıp yumurtaların biraz sertleşmesini kontrol edip parçalayarak karıştıralım.
- Yumurtanın her tarafa küçük parçalar halinde dağılmasını sağlayıp afiyetle yiyelim.