Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fasulye Kavurması

Fasulye Kavurması
0
17

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
fasulye-kavurmasi.jpg

Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg taze fasulye
  • 1 baş orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) kapya biber
  • 1 orta boy domates rendesi (minik minik de doğrayabilir)
  • 3 adet yumurta
  • 2-3 kaşık sıvı yağ(ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • Tuz,kimyon,karabiber

Fasulye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fasulyeleri bütün iken yıkayıp süzdürelim.
  2. Sonra parmak boğumu büyüklüğünde doğrayalım.
  3. Yayvan bir tencere veya tavaya yağı koyalım.
  4. Soğanı ve kapya biberi yemeklik doğrayalım. Yağda biraz kavuralım.
  5. Üzerine fasulyeyi ilave edelim.
  6. Biraz çevirip üzerine domatesi ekleyelim.
  7. Tuzu,kimyonlu,karabiberi(damak tadımıza göre)serperek kapağını kapatıp altını biraz kısalım.
  8. Fasulyelerin yumuşamasını ve sulanmış ise suyu çekmesini kontrol edelim.
  9. Şayet fasulyeler pişmemiş ise biraz sıcak su ilave edebiliriz.
  10. Suyu kalmamış yumuşamış fasulyelerin ortasını açıp yumurtaları kıralım fasulyeleri üzerine doğru çekip kapağı kapatalım ve ocağı daha da kısıp yumurtaların biraz sertleşmesini kontrol edip parçalayarak karıştıralım.
  11. Yumurtanın her tarafa küçük parçalar halinde dağılmasını sağlayıp afiyetle yiyelim.
Fasulye Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt