Fasülye Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fasülye Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeler temizlenir. Ortadan ikiye bölünür.
- Tavaya yağımızı koyuyoruz. Temizlenmiş fasulyeleri koyuyoruz.
- Bir su bardağı su ekliyoruz. Buharında pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı yarı kısık olsun.
- Tuzu ekliyoruz. Ara ara karıştıralım.
- Fasulyeler suyunu çekince pişmiş mı kontrol edelim çiğ ise az su ekleyebilirsiniz.
- Suyunu çektikten sonra yavaş yavaş karıştırarak hafif kızartalım. Çay saatlerinde sabah kahvaltısına bile yapabilirsiniz. Afiyet olsun.