Fasulye Musakkası (Yoresel Yemek Harika Lezzet) Tarifi İcin Malzemeler
*1 kg taze fasulye
*1 buyuk baş soğan
*1 buyuk domates
*1 turk kahve fincanı sıvı yağ
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
*1 cay bardağından bir parmak eksik pilavlık bulgur (veya pirinc)
*1 cay kaşığı pulbiber
*Sumak
*2 su bardağı et suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
Fasulye Musakkası (Yoresel Yemek Harika Lezzet) Tarifi Yapılışı Yoresel yemektir fasulye musakkası Yorelere gorede ismi değişir, kapuska, dible, dibli, fasulyeli pilav vs Fasulyenin, zeytin yağlısındanturşusuna, kızartmasından yemeğine, turlusune, yani o kadar cok ki yemeği saymakla bitmeyen harika lezzetler Bugun de fasulyeden başka ve harika lezzet
1
*Soğanı minik minik kup kup keserek, pişireceğimiz tencereye yağla birlikte alıyoruz
*Soğan biraz olunce rendelenmiş domatesi ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz, domateşte biraz pişince salcayı ilave ederek, birazda onunla pişiriyoruz
*Bu işlemleri yaparken, fasulyeyi ayıklayıp, butun olarak yıkayıp, fotoğraftaki gibi, enine yarım cm kalınlığında kesip, soğanlı sosun uzerine dokerek, fasulyelerin her tarafını, karıştırarak sosla buluşturuyoruz
*Yarım saat hic su ilavesi yapmadan, kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz
*Bazen fasulye suyunu salar bu aşamada, bazende domates sulu olur ona gore su ilavesi yapılmalı, su seviyesi fasulyenin seviyesinden yarım cm aşağıda olmalı, su miktarını malzemelere yazdım (yemeklerimi genelde goz kararı pişirdiğimden, olcusunu verebilmek icin, dikkat etmeye calıştım : umarım yeteri kadar anlatabilmişimdir )
*Sıcak olarak etsuyunu da ilave ederek (normal su da olur, etsuyuyla daha lezzetli olur) bulguru yıkayıp, fasulyenin uzerinden kaşıkla yarısı kadarını(fotoğraflardan daha iyi anlaşılabilir) diğer yarısının uzerine alıp, bulgurun yarısın buraya dokerek, bulguru tamamen kaşıkla bu araya yayıyarak, tekrar uzerini fasulyeyle kapatıyoruz
*Tam karşısına da, aynı işlemi uygulayarak, bulguru yayarak uzerini fasulyeyle kapatıyoruz (pilavlık pirinc te kullanılabilir ama bulgur daha lezzetli olur)
*Bulgur ilavesiyle ısısı duşen yemeğimiz, tekrar kaynayınca, kısık ateşte bulgur pişip, suyunu cekene kadar da pişirerek, tuz ve baharatlarını ilave ederek, ocağı kapatıp dinlendiriyoruz
*Dinlenen yemeğimizi, karıştırarak, bulgur, fasulye, tuz ve baharatların eşit şekilde dağılımını sağlıyoruz Servise hazır Deneyenlere afiyet i şifa olsun
*1 kg taze fasulye
*1 buyuk baş soğan
*1 buyuk domates
*1 turk kahve fincanı sıvı yağ
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
*1 cay bardağından bir parmak eksik pilavlık bulgur (veya pirinc)
*1 cay kaşığı pulbiber
*Sumak
*2 su bardağı et suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
Fasulye Musakkası (Yoresel Yemek Harika Lezzet) Tarifi Yapılışı Yoresel yemektir fasulye musakkası Yorelere gorede ismi değişir, kapuska, dible, dibli, fasulyeli pilav vs Fasulyenin, zeytin yağlısındanturşusuna, kızartmasından yemeğine, turlusune, yani o kadar cok ki yemeği saymakla bitmeyen harika lezzetler Bugun de fasulyeden başka ve harika lezzet
1
*Soğanı minik minik kup kup keserek, pişireceğimiz tencereye yağla birlikte alıyoruz
*Soğan biraz olunce rendelenmiş domatesi ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz, domateşte biraz pişince salcayı ilave ederek, birazda onunla pişiriyoruz
*Bu işlemleri yaparken, fasulyeyi ayıklayıp, butun olarak yıkayıp, fotoğraftaki gibi, enine yarım cm kalınlığında kesip, soğanlı sosun uzerine dokerek, fasulyelerin her tarafını, karıştırarak sosla buluşturuyoruz
*Yarım saat hic su ilavesi yapmadan, kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz
*Bazen fasulye suyunu salar bu aşamada, bazende domates sulu olur ona gore su ilavesi yapılmalı, su seviyesi fasulyenin seviyesinden yarım cm aşağıda olmalı, su miktarını malzemelere yazdım (yemeklerimi genelde goz kararı pişirdiğimden, olcusunu verebilmek icin, dikkat etmeye calıştım : umarım yeteri kadar anlatabilmişimdir )
*Sıcak olarak etsuyunu da ilave ederek (normal su da olur, etsuyuyla daha lezzetli olur) bulguru yıkayıp, fasulyenin uzerinden kaşıkla yarısı kadarını(fotoğraflardan daha iyi anlaşılabilir) diğer yarısının uzerine alıp, bulgurun yarısın buraya dokerek, bulguru tamamen kaşıkla bu araya yayıyarak, tekrar uzerini fasulyeyle kapatıyoruz
*Tam karşısına da, aynı işlemi uygulayarak, bulguru yayarak uzerini fasulyeyle kapatıyoruz (pilavlık pirinc te kullanılabilir ama bulgur daha lezzetli olur)
*Bulgur ilavesiyle ısısı duşen yemeğimiz, tekrar kaynayınca, kısık ateşte bulgur pişip, suyunu cekene kadar da pişirerek, tuz ve baharatlarını ilave ederek, ocağı kapatıp dinlendiriyoruz
*Dinlenen yemeğimizi, karıştırarak, bulgur, fasulye, tuz ve baharatların eşit şekilde dağılımını sağlıyoruz Servise hazır Deneyenlere afiyet i şifa olsun