Fasulye Piyazı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Bir tutam maydanoz
Fasulye Piyazı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle uygun bir kasenin içine 1 kase haşlanmış fasulyeyi alıyoruz.
- Akabinde 1 adet soğanı piyazlık doğrayıp üzerine sumak ekleyip harmanlıyoruz.
- Daha sonra 1 adet domatesi küp küp, maydanozu incecik doğruyoruz.
- Farklı bir kasede zeytinyağı, tuz ve limon suyunu koyup düzgünce karıştırıyoruz.
- Bu karışımı ve başka tüm materyalleri fasulyenin içine ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız fasulye piyazını uygun bir servis tabağına alıp dilediğiniz vakit servis yapıyoruz.