Fasulyeli Yarma Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı yarma
- 1,5 çay bardağı kuru fasulye
- 2 litre su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı mısır
- 1 avuç reyhan yaprağı
- Gereğince tuz
Fasulyeli Yarma Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel fasulye ile yarmayı yıkayıp 2 litre su ile düdüklü tencerede 1 saat pişirelim ve içine mısır’ı ekleyelim.
- Öbür yandan soğanı küp küp doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağı alıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip salçayla birlikte 2-3 dakika daha kavuralım ve haşlanmış yarma fasulye karışımına ekleyelim
- Üstüne reyhan yapraklarında ek edip 5 dk daha pişirelim ,ocağın altını kapatalım.
- Servis tabağımıza alıp üzerine kuru nane serpelim. Afiyet olsun ????????.