Fasulyenin Yanına (Pastırmalı Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 4 dilim pastırma
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı kaynar su
Fasulyenin Yanına (Pastırmalı Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru ve pirinci yıkayıp suyunu iyice süzelim.
- Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alalım ve yağı kızdıralım.
- Üzerine parçalara ayırdığımız pastırmayı koyup biraz kızarana kadar kavuralım kurutmadan orta ateşte yapalım.
- Üzerine pirinç ve bulguru ilave edip tekrar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra tuzunu atıp kaynar suyunu koyup karıştırıp ocağı kısıp pişmeye bırakalım.
- Pilav pişip göz göz olunca ocaktan alalım biraz içini çekmesi için mutlaka dinlendirelim. Pastırmalı pilav servise hazır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.