iltasyazilim
FD Üye
Fatih Sultan Mehmet in Hoş Sözleri
Fatih Sultan Mehmet Han Sözleri
İmparatorunuza söyleyin Hemen ancak Osmanlı Padişahı öncekilere ayrı Benim gücümün ulaştığı yerlere, sizin İmparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz
Baykuştan pervâmız değil, biz şahinler sürüsüyüz
İnsan rabbini tanıdığı dek insandır
Gerçekleştirmek istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım
Ya ben Bizans'ı alırım; ya da Bizans beni
Fatih olmasaydım Ulubatlı Hasan edinmek isterdim
Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir
Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır Benim ikbalim yücedir Şanssızlık ise düşmanın nasibidir
Salihlerin ismi anılan yere rahmeti ilahi yağar
Dünya devleti sonsuz değildir Fani cihanda hiç kimse de baki değildir İnsanların dünyada nefesleri sayılıdır ve ebediyet kapısı kapalıdır
Ölüm, sevgiliyi sevgiliye kavuşduran bir köprüdür
Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dünyaları bile değişmem Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu seçim eder, saltanatı terk ederdim
Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyiyor
Allahü teâlânın dinini, Allahü teâlânın kullarının ayaklarına dek götürmek, ne büyük zevktir
Eğer Padişah ben isem, size emrediyorum Gelip ordunun başına geçin Eğer Padişah siz iseniz, gelip devletinizi düşmanlara aleyhinde savunun
Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz
Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir
özel baskı *
Fatih Sultan Mehmet Han Sözleri
İmparatorunuza söyleyin Hemen ancak Osmanlı Padişahı öncekilere ayrı Benim gücümün ulaştığı yerlere, sizin İmparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz
Baykuştan pervâmız değil, biz şahinler sürüsüyüz
İnsan rabbini tanıdığı dek insandır
Gerçekleştirmek istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım
Ya ben Bizans'ı alırım; ya da Bizans beni
Fatih olmasaydım Ulubatlı Hasan edinmek isterdim
Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir
Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır Benim ikbalim yücedir Şanssızlık ise düşmanın nasibidir
Salihlerin ismi anılan yere rahmeti ilahi yağar
Dünya devleti sonsuz değildir Fani cihanda hiç kimse de baki değildir İnsanların dünyada nefesleri sayılıdır ve ebediyet kapısı kapalıdır
Ölüm, sevgiliyi sevgiliye kavuşduran bir köprüdür
Şeyhim Akşemseddin Hazretleri ile beraber yaptığım zikrin lezzetine dünyaları bile değişmem Eğer Şeyhim izin verseydi zikir yolunu seçim eder, saltanatı terk ederdim
Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için dünyadakiler birbirlerini yiyiyor
Allahü teâlânın dinini, Allahü teâlânın kullarının ayaklarına dek götürmek, ne büyük zevktir
Eğer Padişah ben isem, size emrediyorum Gelip ordunun başına geçin Eğer Padişah siz iseniz, gelip devletinizi düşmanlara aleyhinde savunun
Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz
Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir
özel baskı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.