Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatıma-i Nişabûriyye Kimdir Kısaca

Fatıma-i Nişabûriyye Kimdir Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Fatımai Nişabûriyye hayatı

Fatımai Nişabûriyye Hakkında Veri

Fatımai Nişabûriyye'nin doğum tarihi bilinmiyor Horasanlıdır Nişâbur'da yetişen hanım velîlerdendir Mekkei mükerremede otururdu Bâyezîdi Bistâmî'nin medh ve iltifatına mazhar olmuştur Zünnûni Mısrî kendisine çoğu mes'elelerde danışmıştır 203 (m 818) senesinde Mekkei mükerremede vefât etmiştir

Bâyezîdi Bistâmî onun hakkında der ki: Ömrümde bir hâtûn tanıdım O Fâtımai Nişâbûriyye'dir Kendisine herhangi bir konuda haber vermek istesem, ona ayan olur ve o şeyi kendisi bana bildirirdi

Zünnûni Mısrî ise onun için şunları söylemiştir: Mekkei mükerremede bir hâtûn vardır Adı Fâtımai Nişâbûrîyye'dir Bu veliyye bayan, Kur'ânı kerîmin ma'nâ ve esrarından öyle şeyler söylerdi ama, bana hayret verirdi

Bu evliyâ hâtûn, Allahü teâlâya öylesine âşık ve Peygamber efendimize (sav) öyle sevgi beslerdi ama, bir sohbet esnasında y onlardan bahsedilirken dayanamayıp vefât etti

Buyurdu ancak: Allahü teâlâyı zikr ettiğin, andığın süre, Allahü teâlânın seni gördüğünü düşün ve zikre devam et

Sıdk ve takva sahipleri bu zamanda bir derya içindedirler O deryanın dalgaları onlara çarpmaktadır O derya içinde boğulmuşcasına Allahü teâlâya duâ ve feryâd ederler Kâdiri mutlak olan Adalet teâlâdan se'âdet ve necat istek ederler

Kim, Allahü teâlâyı düşünerek amel ve ibâdet yaparsa, o kimse ihlâs, sahibidir

1) Nefehâtülüns sh695 *

858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt