Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatoş Güney'den Mahsun Kırmızıgül'e soğuk duş!..

Fatoş Güney'den Mahsun Kırmızıgül'e soğuk duş!..
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Fatoş Güney'den Mahsun Kırmızıgül'e soğuk duş! Mahsun kirmizigül´ün daha önceki filmi burada meleklerim :wwwbilgilihocamcommagazin109893gunesgordumbirmahsunkirmizigulfilmihtml Fatoş Güney, eşi Yılmaz Güney’in hayatını anlatacak filmin ‘baskı’ olacağını belirterek “Pek hissediyorum ki Mahsun Kırmızıgül bu işin altına elini koymakta zorlanır dedi h 2 h 1548647933 1548647933 fatosguneydenmahsunkirmizigulesogukdus5c4e7e027a590fatosguneydenmahsunkirmizigulesogukdus5c4e7e027a590 http:wwwsacitaslancomf12577b1dd 48 Milletlerarası Antalya Altın Portakal Film Festivali zarfında, 1980 askeri darbesi nedeniyle yapılamayan 1980 yılı festivalinin ödülleri geçtiğimiz ay dağıtıldı ''En İyi Film'' seçilen ''Sürü'' filminin senaristi Yılmaz Güney'in 'Geç Gelen Altın Portakallar' ödülünü eşi Fatoş Güney aldı 30 sene sonradan gelen ödül hakkında ve özel yaşantısıyla ilgili Fatoş Güney soruları cevapladı Geç gelen ödül hakkında ne düşünüyorsunuz? Yılmaz Güney'e gelmek ulaşmak hep azıcık geç süre alıyor Çünkü Yılmaz Güney daima kendi toplumunun fazla önünde Yılmaz Güney bugün açılma denilen örneği 3040 yıl önce yaptığı için düşüncelerinden ötürü aldığı 100 takvim cezadan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalıyor Fakat 3040 sene sonradan Yılmaz Güney'in söylediklerine ulaşılabilindi Başbakanımızın sözü burada tartma kazanır ve ben onun arkadaş canlısı olduğunu da inanıyorum Yılmaz Güney'in filmlerine eğer kulak verilseydi, bugün Türkiye başka bir yerde olabilirdidemişti Bu çok realist bir manzara Bende aynı şeyi söylüyorum Yılmaz Güney toplumun da ilerisini de bir takım kendilerine ilerici, devrimci, demokrat, vatansever diyen insanlarında önünde Türkiye'nin esas sorunlarından hareket eden ve gerçek demokrasinin nasıl olması gerektiğin çok önceden görmüş birisi Kenan Evren'in yargılanması konusunda ne düşünüyorsunuz? Fazla geç bile kalındı Yaşamış yaşadı Yapanın yanına her şey kar kaldı Binlerce insan hapishanelerde işkencelerde hayatını kaybetti Hapishanelere girdi İdamlar oldu Gencecik halk asıldı Faili meçhuller oldu Bunları kim geri getirebilir ki? Ne yapılırsa yapılsın yaşanan yaşandı Acılar ekildi Çocuklar babasız büyüdü Benim çocuğumda aynı şekilde Fazla ağır bedeller ödendi Bunlar hiçbir şekilde telafi edilemez Bugün Evren'i ipte sallandırsalar bile benim için bundan böyle hiçbir ifadesi yok Kenan Evren'i görseniz ne demek istersiniz? Yılmaz'ın komaya girmeden az bir zaman önce dileği oldu Dedi ama Fatoş bir kağıt kalem al Evren'e mektup yazmak istiyorum Onun bir halk düşmanı olduğunu söylemek istiyorum Lakin ben yapamadım Ben iyileşecek duygusunu taşıyordum Onun son sözleri olduğunu bilseydim yazardım Fakat böyle bir şeyi hiç aklıma getirmediğim için yazmadım Bende aynı şeyi düşünüyorum O bir ahali düşmanıydı lakin o bir maşaydı Evren'i günah keçisi yaparak bir şeye varamazsınız Peşinde fazla ayrı güçler vardı Fazla daha köklü yıllardır zaman gelen, resmi ideolojinin ırkçı bakışın sosyal adaletten yandan olmayışın ifadesiydi Yılmaz Güney'in hayatını Mahsun Kırmızıgül'ün çekeceği konuşuluyordu? Son gelişmeleri öğrenebilir miyiz? Mahsun bu işin altına elini koymakta zorlanır Öyle hissetim Fatih Akın'la da aynı şey oldu Büyük bir heyecanla geldi Hatta Yılmaz Erdoğan da böyle bir şey istek etmişti 'Bendeki malzeme fazla varlıklı beni değerlendirin yaşarken' dedim Bu çok büyük ayrıntılı bir meslek çok büyük sorumluluklar ve yükümlülükler almayı gerektiren bir meslek Bu taşın altına kimse basit basit elini koyamaz Benim umudum genç sinemacılardan Umarım bir gün onlar bunu gerçekleştirirYılmaz'ın ölümünden sonradan parça parça bir şeyler yazdım bir kenara koydum Bundan Böyle bunları toparlayıp bir kitap haline getirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum Lakin bu hatıralar olmayacak Hatıralar olsaydı bugüne değin 10 tane kitap çıkarırdım Gerçekleştirmek istediğim roman tadında bir şey yazmak Tiyatro olayının ise şu ana pek amaçlarını bilemiyorum Yılmaz'ın hayatı çok sansasyonel olaylarda açık Yılmaz Güney'in veliahdı Mahsun Kırmızıgül olabilir mi? Yılmaz Güney'in birikimi kimsede olamaz Mahsun daha genç, onunda tabii ama bir birikimi vardır ama Yılmaz Güney'i çok ayrıntılı göz önünde bulundurmak gerekiyor Kimse onun mirasçısı olarak kabul edilemez Çaba insanı Yılmaz Güney Hayatını her şeyi esnasında beni çocuğunu bile hiçe saymış Holding kurup paralar biriktiremez miydi? Vaktinde en büyük parayı o kazanıyordu Ama öldüğü zaman cebinde beş kuruşu yoktu O Kadar bir kültür Yılmaz Güney Hiç kimse onunun yerini dolduramaz Bir Takım insanların yeri dolmaz Ülkelerinin tarihsel süreci içersinde çok ayrı yerleri vardır Oraya kimse ulaşamaz Yılmaz Güney öleli 27 sene oldu İnsanların hala ona olan sevgisi sanatçı sevgisi değil Fazla bilinçli bir teşebbüs var Bana karşısında da böylece Tanınmamış bir yüz oynasın Yılmaz Güney'in filmi yapılırsa kim oynamasını isterdiniz? Hiç tanınmamış bir yüz oynamasını isterim Kenan İmirzalıoğlu gibi tanınmış bir yüzün asla oynamasını istemem O zaman sizi kim oynardı? id Sharon Stone oynamasını isterdim ama o da yaşlandı artık İşin şakası ikimizi de tanınmamış oyuncular oynarsa daha iyi olur Yılmaz 'evlenme' dedi Yılmaz Güney'den sonradan hiç evlenmeyi düşünmediniz mi? Yılmaz'ın vasiyeti evlenmeni istemem fakat hayatını istediğin gibi yaşayabilirsin Zaten bugüne dek hiçbir şey yaşamadık Gideceğim yere senide götürmek olası olsa götürürdüm demişti Fakat götüremeyeceğim için sen hayatı bildiğin gibi yaşamalısın demişti Insanlar beni Yılmaz Güney'in eşi olarak gördü ben ne yaparım diye hiçbir süre kaygılarım olmadı Mesela bir işçiyle bile evlenebilirim Bu benim yalnızca kendi duruşum İçimden pek geldi Bu benim yalnızca kendi duruşum İçimden böylece geldi Allah rahmet eylesin Keriman Ulusoy diye bir tiyatrocu vardı Demişti ama ‘Yılmaz kapıcı kadınına bile kendisini kraliçe hissettirir’ Doğrusu öyleydi h 2 h  

858,506Konular
983,077Mesajlar
33,114Kullanıcılar
moleqySon üye
Üst Alt