![fatteh-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/03/fatteh-1.jpg)
Fatteh Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı nohut
- 2 adet lavaş lavaş
- Yarım çay bardağı kaju
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Nane
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
Fatteh Tanımı Yapılışı
- 1 gece evvelden ıslattığımız nohuttu haşlayıp zeytinyağında kızartıp tuz ve kırmız toz biberle harmanlayın.
- Lavaşlara tereyağı sürüp küçük küçük doğrayın.
- Tuz ve kırmızı biberle harmanlayıp fırında kızartıp çıtır yapın.
- Nohuttu ve lavaşı tabağa alın üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün.
- Sonra tekrar nohut ve lavaş koyun.
- Az bir tereyağında kavurduğunuz kajuları, pul biberi, naneyi üzerine ekleyin.
- Son olarak kızarttığınız tereyağını üzerine gezdirin.