bilgisayarci
FD Üye
Fava Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg kuru iç bakla
- 1 orta boy kuru soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre arttırılabilir)
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon
- Dereotu
Fava Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklayı bir tencereye koyup, üzerini 3 parmak aşacak kadar su ile haşlayalım. Kaynama esnasında üzerinde köpük oluşacak, bunları kaşık yardımı ile alabilirsiniz. Suyunu çekmeden soğanı gelişi güzel doğrayıp içine ekleyelim.
- Ardından zeytinyağı, tuz ve şekeri de ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım. Bu aşamada elinize sıçrama yapabilir ocağın altını kısmanız faydalı olacaktır. Suyunu çekip iyice pişmiş olan baklamızı mikser yardımı ile püre haline getirelim.
- Soğumasını beklemeden, çok az ıslatılmış bir borcam yada servis kabına dökelim. İnce ince doğradığımız dereotu, zeytinyağı ve limonu baklamıza ilave edip karıştıralım. Bu aşamada donmasına izin vermemek için tüm işlemleri hızlıca yapmanız çok önemli.
- Spatula yardımı ile üzerini düzleştirebilirsiniz. Son olarak favamızı buzdolabına koyup 6-7 saat beklemesini sağlayalım. Soğuyan favamızı mevcut kabında dilimleyerek yada bir servis tabağına ters çevirerek servis edebilirsiniz.
- İçindeki ölçüler yeterli ama, arzu ederseniz servis aşamasında zeytinyağı ve limon da ekleyebilirsiniz, afiyet olsun.