Favalı Enginar Tarifi
Sizlere bugunku yemek tarifimizde herkesin cok severek tuketmediği Enginar'ın farklı bir tarifini vereceğiz oldukca lezzetli ve besleyici bir yemek olacak aşağıdaki tarifimize uygun yemeğinizi hazırlıyabilirsiniz şimdiden Afiyet olsun
Favalı Enginar İcin Malzemeler
6 adet enginar
1 cay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuz
Fava İcin Gerekli Malzemeler
1 bardak taze bakla ici
1 adet soğan
1 cay bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuz
Favalı Enginar Yapılışı
Yemeğimizin yapılışına oncelikle Tencereye soğanı butun olarak koyarak başlıyoruzDaha Sonra Uzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin Uzerini iki parmak gececek kadar su ilave edip, iyice pişirinBaklaları arada sırada kontrol edin Azar azar sıcak su ekleyin Enginarları yıkayıp, ic kısımlarını kaşık yardımıyla cıkarın Ciceklerini iyice ayıklayın Bıcakla kenarlarının fazlasını alıp, limonlu suyun icinde bekletelimZeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin Enginarları icine atın Soğanı butun olarak ilave edin 60 dakika kısık ateşte pişirin Enginarın ve baklaların icindeki butun soğanları cıkaralım
Baklaların suyunu cekmesi icin 1 saat bekletin Pure haline getirerek enginarların uzerine eşit miktarda yerleştirin Servis yaparken, dereotuyla susleyebilirsiniz
Sizlere bugunku yemek tarifimizde herkesin cok severek tuketmediği Enginar'ın farklı bir tarifini vereceğiz oldukca lezzetli ve besleyici bir yemek olacak aşağıdaki tarifimize uygun yemeğinizi hazırlıyabilirsiniz şimdiden Afiyet olsun
Favalı Enginar İcin Malzemeler
6 adet enginar
1 cay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuz
Fava İcin Gerekli Malzemeler
1 bardak taze bakla ici
1 adet soğan
1 cay bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuz
Favalı Enginar Yapılışı
Yemeğimizin yapılışına oncelikle Tencereye soğanı butun olarak koyarak başlıyoruzDaha Sonra Uzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin Uzerini iki parmak gececek kadar su ilave edip, iyice pişirinBaklaları arada sırada kontrol edin Azar azar sıcak su ekleyin Enginarları yıkayıp, ic kısımlarını kaşık yardımıyla cıkarın Ciceklerini iyice ayıklayın Bıcakla kenarlarının fazlasını alıp, limonlu suyun icinde bekletelimZeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin Enginarları icine atın Soğanı butun olarak ilave edin 60 dakika kısık ateşte pişirin Enginarın ve baklaların icindeki butun soğanları cıkaralım
Baklaların suyunu cekmesi icin 1 saat bekletin Pure haline getirerek enginarların uzerine eşit miktarda yerleştirin Servis yaparken, dereotuyla susleyebilirsiniz