Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Favoriniz Olacak Muhteşem Ayvalı Ekşili Taraklık

Favoriniz Olacak Muhteşem Ayvalı Ekşili Taraklık
0
35

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
favoriniz-olacak-muhtesem-ayvali-eksili-taraklik.jpg

Favoriniz Olacak Mükemmel Ayvalı Ekşili Taraklık Tanımı İçin Gereçler

  • 20 adet kuzu pirzola
  • 1,5 adet iri uzunluk ayva
  • 1 adet kapya biberi
  • 6 adet yeşil sivri biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 600 ml kaynar su
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet iri uzunluk kuru soğan
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 dolu yemek kaşığı nar ekşisi

Favoriniz Olacak Harika Ayvalı Ekşili Taraklık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvaları yıkayıp soymadan orta incelikte, elma dilimi halinde kesiyor yarım limon sıkılmış soğuk su içinde bekletiyoruz.
  2. Etlerimiz üzerine zeytinyağ, 1 kaşık tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  3. İri soğanı minik yemeklik doğrayıp, biberleri ikiye kesip hazırda bekletiyoruz.
  4. En yüksek ateşte düzgünce kızdırılmış tava içine etleri alıp gerili önlü kızartarak mühürlüyoruz.
  5. Sonra geniş ve derin bir tencere içine tereyağ eritip kıyılmış soğanları kavuruyor, salçayıda ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Etleri ek edip 3-4 çeşit birlikte karıştırıyoruz.
  7. Üzerine kaynar suyunu ve yenibaharını ekliyor karıştırıyoruz.
  8. Kapak örtüp 30 dk kısık ateşte etleri pişiriyoruz.
  9. Sonra arpacık soğan ve biberleri ekleyip karıştırıyor 10 dk daha kapak kapalı formda pişiriyoruz.
  10. Daha sonra nar ekşisini döküp ayvaları sudan süzüp tencereye ek ediyoruz.
  11. Pul biberinide katıp karıştırıp kapak örtüyoruz.
  12. Orta ateşe yakın ayarda ortada karıştırarak 20 dk ayvalar ve soğanlar yumuşayıp pişene kadar devamlı pişiriyoruz ,tadını tuzunu denetim ettikten sonra, servis edebiliriz.
Afiyet şifa olsun.

Favoriniz Olacak Süper Ayvalı Ekşili Taraklık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt