Vücudumuzun günlük vitamin, mineral, lif ihtiyacının karşılanması ve genel sağlığımızın korunmasında, meyve sebze tüketimi kayda değer bir rol oynuyor Özellikle antosiyanin bakımından varlıklı mavi, kırmızı veya mor renkli meyve sebzeler; kişiyi kanser, yürek hastalıkları, aşırı kilodan koruyan en manâlı yiyeceklerin başında geliyor İşte vücuda afiyet aşılayan meyveler img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasfaydalarirenklerindesakli5c2d8a08aae20 Berryler:Antioksidanların en kayda değer kaynağıdır Yaban mersini, böğürtlen, çilek, ağaççileği, elderberries, kızılcık, bilberries ve öteki mavi, mor veya kırmızı renkli meyveler varlıklı antosiyanin kaynaklarıdır img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasfaydalarirenklerindesakli5c2d8a08aae20 Kirazgiller: Ekşi tatta olan kirazgiller, tatlı olanlarına oranla daha yüksek antosiyanin seviyesine sahiptir Çilek, kiraz gibi meyveler ne kadar koyu olursa konsantrasyonları böylece yüksek olur img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasfaydalarirenklerindesakli5c2d8a0b5f033 Mor üzüm:Mor üzümler önemli bir antosiyanin kaynağıdır bununla birlikte ürik asit kristallerinin çözülmesine asistan olurlar; bu da gut ve romatizmal artrit semptomlarını azaltabilir img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasfaydalarirenklerindesakli5c2d8a0d31c99 Mor kuşkonmaz:Kuşkonmaz nefis olmasının yanı sıra besin içeriği bakımından da oldukça zengindir Antosiyanin bakımından daha varlıklı olmalarının yanı sıra; mor renkteki kuşkonmaz; yeşil kuşkonmaza oranla daha fazla protein ve daha artı C vitamini içermektedir img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasfaydalarirenklerindesakli5c2d8a0f3854d Mor lahana:Incelemeler mor lahanada 36 öbür antosiyanin türü olduğunu ortaya çıkarmıştır Ancak kişinin vücudu bu antosiyaninlerin yalnızca %80'nden faydalanabilmektedir img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasfaydalarirenklerindesakli5c2d8a111e100 sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur