Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fazla Et Yemenin Zararları Nelerdir?

Fazla Et Yemenin Zararları Nelerdir?
0
114

nicealem

FD Üye
Katılım
Kas 17, 2018
Mesajlar
308
Etkileşim
0
Puan
16
Yaş
36
Konum
Adana
F-D Coin
79
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger; kurban bayramında tüketilen kurban eti miktarına dikkat edilmediğinde çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirtiyor Bunlardan bir tanesi de vücutta fazla miktarda su birikimi olarak bilinen ödem şikayeti

Beslenmemizde kırmızı etin önemi

Kırmızı et; kaliteli protein kaynağı ve demir,çinko, B12 vitamini açısından oldukça zengin bir besindir Kırmızı etin tavsiye edilen ortalama tüketim miktarı; haftada 2 gün ortalama 100150gram kadardır

Kırmızı eti yetersiz miktarda tüketmek de sakıncalı

Her besinde olduğu gibi kırmızı et de uygun miktarlarda tüketilmeliidir Fazla miktarda tüketilmesini önermediğimiz gibi; yetersiz miktardaki tüketimden de kaçınılmalıdır Kırmızı et, yeteri kadar tüketilmediğinde demir ve B12 vitamini eksikliği görülebilir Bunun sonucunda; halsizlik, yorgunluk ve unutkanlık gibi sorunlar yaşanabilir

Fazla miktarda et tüketimi sağlık açısından oldukça riskli

Günlük ihtiyaçtan fazla tüketilen et,alınan enerji miktarını arttıracağından kilo alımlarına sebep olabilir Ayrıca; fazla et tüketiminin zararları arasında kandaki kolesterol seviyesinin yükselmesi, karaciğerde yağlanma, gut hastalığı, böbrek fonksiyonlarında bozulmayer alır Son yıllarda dikkatle üzerinde durulan bir konu da fazla kırmızı et tüketiminin kanser oluşma riskini arttırmasıdır Kanser hastalıklarına karşı korunmak için haftada 2 kezden fazla kırmızı et tüketimini önermiyoruz Yapılan bazı çalışmalarda, fazla miktarda ve sıkça et tüketenlerde, daha az et tüketenlere göre bağırsak kanseri riskinin çok daha fazla olabileceği belirtiliyor

Fazla et tüketimine bağlı protein yükselmesi meydana gelerek ödemli bünyeler ortaya çıkabilmektedir Vücutta fazla miktarda biriken ödemi atmak için araöğünlerde ananas gibi meyveler tüketmek, öğünlerde yeşil yapraklı sebze (roka, maydanoz, tere, vb) tüketimini arttırmak, bol su içmek, düzenli hafif tempo yürüyüşler yapmak, stresten uzak durmak gerekir
 

Similar threads

İnsan vücudunun yaklaşık %20’si proteinden oluşur Vücut, proteinleri depolamadığı için her gün besinlerle yeterli miktarda protein almak önemlidir Bitkiler ve hayvanlar dahil, çok sayıda besin kaynağından protein alınabilir Bazı kişiler proteinin kaynağının önemli olmadığını iddia ederken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
281
Mangallarının başında yalvaran gözlerle bana bakarak “Hayıır” dememi bekleyen milyonların bütün hayal kırıklığıyla yazıyorum; maalesef Dünya Sağlık Örgütü kırmızı et ve domuz etini, “muhtemel kanserojen” olarak kabul ediyor. Üstelik salam, sosis, jambon gibi işlenmiş et ürünlerini de “muhtemel”...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kanser; belirli bir doku veya organdaki hasarlı hücrelerin kontrolsüz bir biçimde üreyerek bir kitle veya tümör oluşturması sonucu ortaya çıkar. Kanser hücrelerinin, kendi sınırları dışına doğru ve “metastaz” olarak adlandırılan vücudun birleşme noktalarına ve diğer organlara da yayılma ihtimali...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Kırmızı et, sağlığa faydalı olan yüksek besin içeriğine sahiptir Ancak, maliyetinin yüksek olması nedeniyle maalesef herkes eti tüketememektedir Oysa çoğu yemeğin ana malzemesidir İnsan vücudunun gelişimi için gereklidirBu arada, çok fazla kırmızı et yemek, kalp hastalığının semptomlarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Et; sığır, koyun, kümes av ve deniz hayvanlarının yenebilen kaslarıdır. Et; protein, yağ, su ve minerallerden oluşmaktadır. Az miktarda glikojen ve B vitaminlerini içermektedir. Etin yarısından fazlası ise sudan oluşmaktadır. Gün içerisindeki besinlerimizin toplam kalori içeriğini %55-60...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt