Felah Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 büyük diş sarımsak
- 4 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
- 1 büyük tencere sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Felah Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce bulgurun üzerine sıcak suyu çekip üzerini kapatıp 10-15 dakika demlemeye bırakınız.
- Bulgurlar demlenirken sosu için sıvı yağı tencereye alarak rendelenmiş sarımsakları üzerine ek edelim
- Kavrulan sarımsakların üzerine domatesi, biber salçasını tuzu ve karabiberi ek edip kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
- Demlenen ince bulgurumuzun üzerine irmik, un, tuz, salçaları ve yarım su bardağı sıcak suyu ek edip yoğuralım.
- Hamur soğuduktan sonra yumurtayı ve kimyonu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Kaynayan sosumuzun altını kapatıp beklemeye alalım.
- Yoğurduğumuz köftelere görseldeki üzere biçim verip kaynayan suya atalım.
- Haşlanan köfteleri süzdükten sonra sos tencerenin içine ekleyip üzerine maydanozu da ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.