Fellah Köfte (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2,5 su bardağı su
- 2 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 3-4 diş sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Limon, maydanoz
Fellah Köfte (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
- Köftelik bulgurumuzu yoğurma kabına alıyoruz.
- Üzerine 2, 5 bardak kaynayan suyumuzu döküp kaşıkla karıştırıp kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz.
- Bulgur şişip ılıdıktan sonra öbür materyalleri katıp ortada bir çok azar azar gerektikçe su eği yaparak köftelik hamuru güzelce uzun mühlet yoğuruyoruz.
- Sonra elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayıp ortasına yavaşça bastırarak unlanmış tepsiye koyuyoruz.
- Köfteleri hazırladıktan sonra büyükçe bir tencereye su koyup kaynayınca biraz tuz ve sıvı yağ atıp köfteleri makarna haşlar üzere haşlıyoruz.
- 10 dakika kadar haşladıktan sonra bir adedinin tadına bakarak pişmesini denetim edip yeterliyse süzerek geniş bir servis tabağına alıyoruz.
- Sosu için bütün gereçleri sos tenceresine alıp güzelce karıştırarak pişirip sosumuzu hazırlıyoruz.
- Köfterin üzerine gezdirip yavaşça karıştırıyoruz.
- Biraz limon sıkıp maydanozla süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.