Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fellah Köfte

Fellah Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ince bulgur
*2 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı irmik
*1 adet soğan
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı domates salçası
*34 yemek kaşığı un
*Biraz su
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon

Sosu için;

*45 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ maydanoz
*1 su bardağı zeytin yağı
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon

Fellah Köfte Tarifi Yapılışı Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatıp 510 dk demleyelim Bulgur şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyip, hepsini birlikte yoğuralım (Bu kısmı eşinize yaptırsanız iyi olur, ben öyle yaptım Çok katı olmasın ara sıra su ekleyelim Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapıp ortasına bastırıp düğme şekli verebilirsiniz, isterseniz bastırmadan top gibi de yapabilirsiniz ama orijinali düğme şeklinde Daha sonra kaynayan suda haşlıyoruz Ayrı bir kapta sosu hazırlıyoruz yağ ve salça konusunda elinizi korkak alıştırmayın Zeytin yağını ısıtın, salçaları ekleyin kavurun, sosu kenara alın maydanozu ve haşlanmış köfteleri içine alın ve karıştırın Afiyet olsun
Bence bu tarifte fark yaratacak şey güzel yoğurma, yağ, salça ve baharat oranı Ben genelde tarife sadık kalamıyorum biraz daha fazla kullanıyorum

858,500Konular
982,594Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt