Fellah Köfte Tanımı İçin Gereçler
Fellah köfte için ;
- 3 bardak ince bulgur
- 3 bardak sıcak su
- 1.5 bardak un
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates sos
- Karabiber toz biber pul biber
- İsteğe bağlı yoğurt yahut maydanoz
Fellah Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 3 bardak ince bulguru 3 bardak sıcak su dökerek 10 dakika kadar bekliyorum.
- Üzerine yumurta un ve baharatları ekleyip yeterlice yoğuruyorum.
- Bir kaba su alıp elinizi batırarak küçük kesimler alıp yuvarlayıp serçe parmağınızla ortadan delikler yapıyoruz.
- Yaptığım köfteleri un serptiğim tepsiye alıyorum.
- Pişirmeyip dondurucu da saklayacaksanız bu formda buzdolabına koyun donduktan sonra poşetleme yapın.
- Tencerede kaynayan suya tuz atıp köfteleri atıyoruz.
- Kaynadıktan sonra en fazla 10 dakika pişiriyoruz.
- Bu sırada tavaya tereyağını koyalım ve küçük küçük doğranmış sarımsakları ekleyip pişirelim.
- Üzerine salça ve domates sos ekleyip baharatta ekleyip kavuralım.
- Kavurduğumuz salça üzerine kaynayan köftenin suyundan biraz ekleyip kısık da pişirmeye devam edelim.
- Pişen köftelere bir bardak kadar soğuk su ekleyip süzelim.
- Pişen salça sosuyla birleştirip dikkatlice karıştırıp ister yoğurt ister maydanozla süsleme yapıp servis edebilirsiniz.