Fellah Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- 2 tane domates (rendelenir)
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Maydanoz
- Pulbiber
- Sarımsaklı yoğurt
Fellah Köfte Tanımı Yapılışı
- Köftesi için bulgur sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
- Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
- Küçük küçük yuvarlanır.
- Köfteler bilge büyüklüğünde olacak.
- Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
- Köfteler haşlanırken başka bir tencerede sosu hazırlanır.
- Sosu için domates ve sarımsaklar blendirdan çekilir.
- Sos materyalleri sırasıyla tavaya koyup pişirilir.
- Haşlanan köfteler sosla birleştirilir.
- Servis tabağına alınır.
- Servis yaparken dilerseniz sarımsaklı yoğurt koyulabilir. ????????????.