Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağından iki parmak eksik irmik
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 adet yumurta
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı domates sosu
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Tuz,karabiber
Fellah Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru sıcak su ile ıslatıp biraz bekletelim.
- Ardından irmik,un,yumurta ,salça ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamur yoğuruldukça kuruyacaktır arada su vererek çiğ köfte kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına çukurlar açalım un serpilmiş tepsiye dizelim.
- Derin bir tencereye iki litre kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatalım.
- Kaynayan suyun içine köfteleri atıp pişirelim.
- Köfteler suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir tencereden alıp süzgeçte aktaralım.
- Sos için uygun bir tencereye yağı,domates sosunu ve ince kıyılmış sarımsağı alıp beş dk. Pişirelim.
- Ardından salçaları ve baharatları ekleyip beş dakika daha pişirelim.
- Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım ve kaynatıp süzdüğümüz köfteleri içine atıp karıştıralım.
- İster sıcak ister soğuk servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun beğenip kaydetmeyi unutmayın ????.