Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir kabımıza su hariç bütün materyalleri ekleyelim ve karıştırıyoruz.
- Ardından üstüne azar azar ılık su ekleyip biraz bekleyelim ve güzelcene yoğuralım.
- Yoğurduğumuz bulguru ele yapışmamak kıvamda olacak.
- Ardından tek tek yuvarlayalım .
- Hepsini akabinde bir tencereye sıcak su koyup kaynamaya başlayan suyun üstüne yavaş yavaş azar azar ekleyip pişirelim.
- Ardından bir tabağa süzerek alalım .
- Başka bir tencerede birinci olarak salçamızı koyup kavuralım .
- Ardından sarımsakları rendeleyelim ,üstüne ve tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Kaynadıktan söndürelim .
- Sonra üstüne haşladığımız bulgurları ekleyelim ve güzelcene karıştırıyoruz ve servis edelim .
- İsterseniz maydanoz yahut yoğurtla süsleyebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.