Fellah Köftesi Ispanaklı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- Yoğurt (İsteğe bağlı sarımsak)
- 1 bardak ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Su
Fellah Köftesi Ispanaklı Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
- Yıkanıp doğranmış ıspanağı koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- İçine tuz, karabiber koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Köftelik bulgura kaynamış sıcak suyu döküp şişmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçine un, irmik, tuz, baharatlar ve yumurta koyulup yoğuruyoruz.
- Misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Bu süreci yaparken bir kase su bulundurun elinizin altında ortada elinizi batırırsanız daha pak bir çalışma olacaktır.
- Tüm köfteler bittikten sonra kaynar tuzlu suda haşlıyoruz.
- Bir tavada yağ, salça, domates, sarımsağı soteliyoruz.
- Haşlanan köfteleri süzüp, yaptığımız karışımın içine koyup karıştırıyoruz.
- Kavrulan ıspanağa isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt yada sade yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Borcama aldığımız ıspanaklı yoğurt karışımının üstüne de köfteleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.