Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı irimik
- Yarım çay bardağı un
- 1 adet küçük uzunluk soğan rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates rendelenmiş
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bulgur kısır üzere ıslatıyoruz ılık su ile 15 dk beklettikten sonra unu irmiği ve baharatlarını ek ediyoruz.
- Soğanı rendeliyoruz ve salçasını da ek edip güzelce yoğuruyoruz .
- Sakız üzere olması lazım ve sonra minik minik misket üzere yuvarlıyoruz .
- Parmak basarak biçimini veriyoruz hepsini bu halde yapıyoruz ve derin bir tencereye su alıyoruz .
- Kaynamış içine tuz ve limon sıkıyoruz 5 ila 6 dakika haşlıyoruz öbür bir tavada tereyağ rendelenmiş domates ve salçaları ek ederek sosunu hazırlıyoruz ve haşlanırmış olan köfteleri sos tavasına alıp sosla güzelce harmanlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz .
- Üzerine sarımsaklı yoğurttu gezdirip üzerine isteğe bağlı kavrulmuş kıyma ile de servis edebilirsiniz benim içli köfteden kavrulmuş kıymam vardı üzerine koydum çok lezzetli oldu afiyet olsun.