
Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için :
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 doruklu yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Az karabiber, kimyon
- 1 rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, zeytinyağ yahut 1 doruklu eritilmiş tereyağ
- Tuz
- 2 litre su
- Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabında bulgur, sıcak suyla birlikte karıştırılarak 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletilir.
- İrmik, yumurta, salçalar, un, tuz baharatlarla birlikte 15-20 dakika macun kıvamına gelinceye kadar uygunca yoğrulur.
- Misket büyüklüğünde yuvarlanır.
- Unlanmış tepsi içerisine alınır. Orta ara el ıslatarak tüm köfteler hazırlanır.
- 2 litre kaynamış su, çay kaşığı ucuyla limon tuzu, 1 çay kaşığı tuzla birlikte tüm köfteler azar azar eklenerek 6-7 dakika kaynatılarak kevgirle bir kap içerisine alınır.
- Sosu için tava içerisinde yağla birlikte rendelenmiş sarımsak, salçalar birlikte kavrulunca, rendelenmiş domatesle sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- Köftelerle birlikte harmanlanarak servis tabağına alınır. Mükemmel sosuyla nefis fellâh köftemiz servise hazır ????????. Afı̇yetler olsun????????????????????????????.