
Fellah Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1, 5 litre su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ince bulguru (ben severken kullandım) bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2, 5 su bardağı sıcak su ek edin.
- Streç sinemayla üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
- Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin. 1 su bardağı unu da azar azar ek edere yoğurmaya başlayın.
- 1 çay kaşığı tuz karabiber kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
- Elinizi yavaşça ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
- Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
- Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
- Bir tavanın içine 1, 5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın.
- Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin.
- Kıvamı hafif ağırlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ek ederek karıştırın.
- Akabinde hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.