Fellah Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet orta uzunluk domates
- 10-15 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı köftenin haşlama suyu
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle gereçleri karıştırıp bulgur köftemizi azar azar su ile ıslatarak yoğuruyoruz.
- Daha sonra bir çay kaşığı limon tuzu eklediğimiz tenceremizdeki kaynayan suya ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Domateslerimizi rondodan geçiriyoruz tenceremize zeytinyağı ve salçalarımızı ekleyip karıştırın.
- Daha sonra sarımsaklarımızı ve domatesleri ekleyip pişmeye bırakıyoruz en son tuz haşlama suyumuzu ve maydanozları ekliyoruz.
- Karıştırıp haşlanan köfterimizi de ekleyip yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte sosu çekmesi için kaynatıyoruz. Afiyet olsun.