Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- Reyhan, pul biber, karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Yarım limon
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- Tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle irmik ve bulguru kaynamış suyla ıslatıp 10 dk kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra soğanı rendeliyoruz be yumurta hariç bütün materyalleri koyup güzelce karıştırıp yoğuruyoruz,.
- Sonra yumurtasını kırıp tekrardan karıştırıyoruz ve elimizde fındık kadar kesimler alıp yuvarlayıp üzerine parmağımızla basıyoruz.
- Elimizi daima ıslatarak bu işi yaparsak daha güzel olur köfteler kurumaz ve dağılmaz.
- Formunu verdiğimiz köfteleri bi tencerede suyu kaynatıp içine haşlamak için atıyoruz.
- Kaynayan suya atıktan sonra köfteler üst çıkmaya başlar bu pişti denektir çok tutmadan çekip süzüyoruz.
- Başka yandan sos için yağda salçayı eritiyoruz öbür bi kapta domatesleri rendeliyoruz.
- Üzerine sarımsağında rendeliyoruz salça yağda eridikten sonra domates ve sarımsağı ekliyoruz.
- Domates düzgünce ocakta özleştikten sonra karabiber ve tuz ekleyip altını kapatıyoruz üzerine de limon sıkıyoruz.
- Maydanozları kıyıp haşlanan köftelerin üstüne döküyoruz be yaptığımız domates sosunu da ekleyip köfteleri dağıtmadan karıştırıyoruz.
- Süzme yoğurdun içine reyhan ne nane koyup düzgünce çırpıyoruz nasıl sunum yapmak isterseniz o biçimde ayarlayıp koyuyorsunuz afiyet olsun.