Fellah Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- Köftesi için
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı yarma
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- Salçalı sosu için
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- Patlıcan yatağı için
- 5 adet patlıcan
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftenin tüm gereçleri soğuk suyla ıslatılır 1 saat dinlendirilir.
- Yoğurulan köftelere fındık büyüklüğünde toplar elimizde yuvarlanıp ortasına yavaşça bastırılır.
- Daha sonra kaynamış suda haşlamaya bırakılır.
- Bir taraftan da kızdırılmış yağa öbür gereçler konur salçalı sos hazırlanır.
- Üzerine iki yemek kaşığı sıcak su eklenip haşlanan köftelerle karıştırılır.
- Biraz kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
- Közlenmiş patlıcanlar doğranıp soğuduktan sonra süzme yoğurt ve sarımsak ile karıştırılır.
- Daha sonra patlıcan yatağı üzerine köfteler konularak servis yapılır. Afiyet olsun.