Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salçası
- 1,5 litre su
- Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
- Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı salça ilave edin 1 su bardağı unu da azar azar ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun elinizi hafifçe ıslatın.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
- Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Bir tavanın içine sıvı yağ salça tuz ve sarımsakla güzelce kavurun.
- Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin isterseniz karıştırın.
- Ben üzerine sos gibi seviyorum servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.
- İsteğe göre üzerine yoğurt koyun. Afiyetler olsun.