Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ferec duasının fazileti ferec duası

0
132

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Allah’ın Resulu,her hangi bir hususta mahzun olunca aşağıdaki duanın okunmasını emir ve tavsiyede bulunurlardıBu duaya Ferec(Kurtulma) duası da denir
imagesferecduasininfaziletiferecduasi5adbeec66765d
Okunuşu:
“Allahumme ahrisni bi aynikelleti la tenamu ve eknifni bi kenfikellezi la yuramu, vağfir li verhamni bi kudratike ala ente sikati ve racai fe kum min nı’metin en’amte biha kalle leke biha şukri ve kem min beliyyetin ebleyteni biha kalle leke biha sabri fe ya men kalle ınde nı’metihi şukri ve la yahrimuni ve ya men kalle ınde sabri felem yahzulni ve ya men raani alel hataya ve lem yefdahni es’eluke en tusalliye ala muhammedin ve ala ali muhammedin ke ma salleyte ve barekte ve terahhamte ala ibrahiyme inneke hamiydun meciyd Allahumme eınni ala diyni ve dunyaye ve ahırati bit takva vahfızni fiyma ğıbet anhu ve la tekilni ila nefsi fiyma hadarteheı ya men la tedurruhuz zunUbu ve la tenkusu hul mağfiratu heb li fiyma la yenkusuke vağfir İi ma la yedurruk İlahi es’eluke feracen kariyben ve sabran cemiylen ve es’elukel afiyete min kulli beliyyetin ve es’eluke devamel afiyeti ve es’elukeş şukra alel afiyeti ve es’elukel ğına anin nasi ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azıym
Anlamı :
Ey Allah! Uyumayan(koruma) gozunle beni koru,erişilemeyen ruknunle beni kuşat(koruma altına al)Bana yeten gucve kudretinle bana rahmet eyleDayanağı,umudum ancak sensinNice nimet var ki o nimeti bana lutfettin ama karşılığında benm Sana şukruma z olduNice bela ve musibet var ki onunla beni mitian ettin ama bu bela ve musibetler anında benim Sana sabrım az oldu
Ey nimetine karşı şukrumun azlığına rağmen beni mahrum etmeyen,aimtihanına karşı sabrımız azlığına rağmen beni yalnızlığa terk etmeyen ve ey beni gunahlar yaparken gorduğu halde rezil etmeyen (Allah’ım)!
Ben Senden dilerim ki,İbrahim (as)’a salat ettiğin,bereket verdiğin ve rahmet etiğin gibi Muhammed (as)’a ve aline de salat edesinŞuphesiz Sen Hmid ve Mecid’sin(Hamde layıksın ve ulusun)
Ey Allah’ım! Dunyamın (imkanlarını bahşetmeni) vesile kılarak dinimi(yaşama)konusunda bana yardımcı olYanında olmadığım(evladım,ailem ve malım gibi değer verdiğim) şeyler konusunda beni muhafaza eyleYanlarımda bulunduğum şeyler hususunda d abeni nefsime havale etme
Ey kullarını bağışlamak icin bir şeyini noksan etmeyen Zat! Sana noksanlık getirmeyen mağfiretini lutfeyle, gunahlarımı bağışla
Ey benim İlahım! Ben Senden (her sıkıntı ve zorluktan) en yakın cıkış(itirazsız) pek guzel sabır dilerim,her beladan uzak bir afiyet dilerim,afiyet karşılığında şukretmeyi dilerimAfiyetin devamını niyaz ederim ve insanlara muhtac olmamayı isterimMasiyetten uzak durmak ve taate guc yetirmek ancak O ulu ve Yuce olna Allah’ın yardımıyla mumkundur

Ferec duasının fazileti
1Şeytanı rahatsız eder
2Gercekleşmesi istenen dileklerin yerine getirilmesini sağlar
3Ahir zaman fitnelerinden uzak kalmaya yardımcı olur
4Gunahların bağışlanmasına vesile olur
5Hz Mehdinin (af) kıyamet gununde şefaatci olmasını sağlar
6İmamın (af) zuhurunu beklediğimizi gosterir
7Onun zuhurunu yaklaştırır
8Omru uzatır
9Olum anında bu duayı okuyan kimseye mujde verilir ve ona guzel davranılır
10İmamın (af) nurunun kalplerde artmasını sağlar
11Allah katında en sevimli kullardan biri olmamıza yardımcı olur
12Pişmanlık duyulan kotu ameller iyiliğe cevrilir
13Kıyamet gununde İmam Alinin (as) hayırlı duasını almaya yardımcı olur
14Hesapsız cennete girmeye vesile olur
15 bu duayı okuyan kimse icin Allahtan bağışlanma dilerler
16Bu duayı okuyan kimse kıyamet gununun susuzluğundan guvende olur
17Bu duayı okumak berzah aleminde ve kıyamette şefkat ve merhamete neden olur
18Dertleri ve kederleri uzaklaştırır
19Allah katında en guzel amellerden biridir
20Bu duayı okuyan kıyamet gununde ozel hediyelere mustahak olur
21Bu dua, dinin kemale ermesine yardımcı olur
22Bu duayı okuyan kimse Hz Mehdinin (af) bayrağı altında şehit duşen kimsenin sevabını alır
23İmamlarla birlikte haşredilir
24Kıyamet gununde şehitlerin en buyuk derecelerinden birini elde eder
25Hz Fatımanın (sa) şefaatine nail olur