Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı fesleğen
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp 1 yemek kaşığı unla kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sarımsağı rendeleyip ,domates salçasını ek edip,bir mühlet kavuralım.
- Kabuklarını soyduğumuz domatesleri (ben yazdan buzluğa koyduğum domatesten yaptım) ekleyip biraz da o halde kavuralım ve suyunu ek edip pişmeye bırakalım.
- Domatesler yumuşayana kadar pişirdikten sonra baharatlarını ekleyip rondodan geçirelim.
- İsteğe nazaran 1 çay bardağı sütte ek edebilirsiniz.
- Servis ederken üzerine kaşar peynir ile servis edebilirsiniz.