Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fesleğenli Ekmek

Fesleğenli Ekmek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
feslegenli-ekmek.jpg

Fesleğenli Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4-4,5 su bardağı kadar un
  • 4-5 kısım fesleğenin yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine serpmek için:
  • Çörek otu

Fesleğenli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su eklenir, karıştırılır.
  2. 2-3 dakika bekledikten sonra tuz ve un ek edilip yoğrulur.
  3. Yumuşak lakin ele de yapışmayacak bir hamur elde edilir.
  4. Son basamakta doğranan fesleğen ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
  5. hamur kalıbın içine yerleştirilir, üzerine çörek otu serpilir (İsteğe bağlı)
  6. üstü kapalı bir formda 40-50 dakika mayalanmaya bırakılır.
  7. Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında pişirilir (Ekmeğin yumuşak olması için pişerken fırına bir kabın içinde su koymayı unutmayalım) Afiyet olsun.
Fesleğenli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,716Mesajlar
29,783Kullanıcılar
uarasSon üye
Üst Alt