elektronikci
FD Üye
Fesleğenli Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
- 4-4,5 su bardağı kadar un
- 4-5 kısım fesleğenin yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çörek otu
Fesleğenli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su eklenir, karıştırılır.
- 2-3 dakika bekledikten sonra tuz ve un ek edilip yoğrulur.
- Yumuşak lakin ele de yapışmayacak bir hamur elde edilir.
- Son basamakta doğranan fesleğen ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
- hamur kalıbın içine yerleştirilir, üzerine çörek otu serpilir (İsteğe bağlı)
- üstü kapalı bir formda 40-50 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında pişirilir (Ekmeğin yumuşak olması için pişerken fırına bir kabın içinde su koymayı unutmayalım) Afiyet olsun.