Fesleğenli Enginar Nasıl Yapılır Resimli
İşte mukemmel bir sebze yemeği
imagesfeslegenlienginartarifiresimli5ad3cb5fcea73
Malzemeler:
12 adet limon suyu
12 demet taze nane
6 adet enginar
200gr arpacık soğan
1 demet taze soğan
1 adet taze sarımsak
3 adet carliston biber
2 yemek kaşığı domates salcası
bir fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
23 yaprak taze fesleğen yaprağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
oncelikle enginarlar guzelce yıkanır, suzulurve bir kenarda limonlu su icinde bekletilirTaze soganlar ince ince kıyılırarpacık soğanlar ve sarımsaklar ayıklanırSivri biberler halka halka doğranırhazırlanan malzemeler geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte cevirilir ve tuz şeker ilave edilir
feslegen ve nanede ayıklanıp ince ince doğranarak tavaya eklenirhazırlanan malzeme enginarların icine doldurulur 12 bardak su ilave edilerek 45 dakika pişirilirdaha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır
Soğuyan enginarlar servis tabağına alınarak suslenir ve servise hazır afiyet olsun
İşte mukemmel bir sebze yemeği
imagesfeslegenlienginartarifiresimli5ad3cb5fcea73
Malzemeler:
12 adet limon suyu
12 demet taze nane
6 adet enginar
200gr arpacık soğan
1 demet taze soğan
1 adet taze sarımsak
3 adet carliston biber
2 yemek kaşığı domates salcası
bir fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
23 yaprak taze fesleğen yaprağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
oncelikle enginarlar guzelce yıkanır, suzulurve bir kenarda limonlu su icinde bekletilirTaze soganlar ince ince kıyılırarpacık soğanlar ve sarımsaklar ayıklanırSivri biberler halka halka doğranırhazırlanan malzemeler geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte cevirilir ve tuz şeker ilave edilir
feslegen ve nanede ayıklanıp ince ince doğranarak tavaya eklenirhazırlanan malzeme enginarların icine doldurulur 12 bardak su ilave edilerek 45 dakika pişirilirdaha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır
Soğuyan enginarlar servis tabağına alınarak suslenir ve servise hazır afiyet olsun