![feslegenli-kraker.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/04/feslegenli-kraker.jpg)
Fesleğenli Kraker Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 çay bardağı un
- 2 çay bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1.5 türk kahvesi fincanı ılık su
- Pul biber
- Fesleğen
Fesleğenli Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su hariç bütün gereçleri bir yoğurma kabına alıp karıştıralım. Lakin bu evrede kabartma tozunun üzerine sirkeyi dökmeye itina gösterelim.
- Düzgünce harmanladıktan sonra, suyu ek edip hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp ince uzun şerit halini verelim ve bir ucundan dolayıp görseldeki forma getirelim. Lakin bu formda içinin pişmesi için üzerinin yeterlice kızarması gerekiyor.
- Dilerseniz ince uzun çubuk hali de vererek daha rahat fırında kurutabilirsiniz.
- Evvelki denemelerime nazaran çubuk biçiminde daha kuru ve hoş oluyor. Tercih sizin elbette ki.
.
- 180° fanlı ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.