Fesleğenli Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- ️4 adet tavuk göğsü
- ️10-12 adet cherry domates
- 1 küçük kase taze fesleğen
- 200 ml krema
- ️5 adet tost peyniri
- ️150 gram mozzarella peyniri
- ️Tuz
- Karabiber
- Muskat
- Rendelenmiş parmesan peyniri (Tercihe bağlı)
- Sıvı yağ
Fesleğenli Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tavada yağı ısıtın. Filetoları her taraftan yaklaşık 5 dakika kuvvetlice kızartın.
- Domatesleri ikiye bölün. Fesleğeni ince ince kıyın. Kremayı bir tencerede kaynama noktasına getirin. Tost peynirini ekleyin ve eritin. Tuz, muskat, karabiber ile tatlandırın ve fesleğeni karıştırın.
- Tavuk göğsü ve domatesleri fırın tepsisine alın. Üzerine sosu dökün. Mozzarellayı küçük parçalar halinde kesin ve göğsün üzerine yayın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş parmesan da serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece üst/alt ısıda yaklaşık 30 dakika pişirin. Kroket veya pirinç çok yakışıyor.