Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi
Fesleğenli Patlıcan Sarması yapmayı hic denedinizmi bayanlar oldukca lezzetli bir yemek tarifi daha paylaşıyoruz sizlerle umarım beğeneceksiniz Patlıcan sarması tarifi resimli olarak anlatımı
imagesfeslegenlipatlicansarmasitarifiresimli5ad3cb68b2045
Patlıcan Sarması icin Gerekli Malzemeler
uc adet sivri biber
beş diş sarımsak
iki adet domates
bir tatlı kaşığı salca
iki adet kesme şeker
uc adet patlıcan
bir tatlı kaşığı fesleğen
iki adet kuru soğan
Patlıcan Sarması Tarifi
Yemeğimiizn yapımına oncelikle Patlıcanları soymadan boyuna dilimleyerek tuzlu suda en az yirmi dakika bekletmekle başlıyoruz Daha sonra Yıkayıp kurulayın Kızgın sıvıyağlı tavada patlıcanları hafifce arkalı onlu kızartın Dilimleri emici kağıt uzerine alınDoğranmış soğan ve sarmısakları iki uc kaşık sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Uzerine kabukları soyulmuş kup doğranmış domatesleri ve kucuk doğranmış sivri biberleri ekleyin uc beş dakika daha kavurup kesmeşeker, tuz ve fesleğeni ilave ederek ateşten alın Bu dilimlerin baş kısmına koyalım Rulo yaparak saralım ve tepsiye dizinSalcayı yarım bardak su ile sulandırıp tepsiye aktarın iki yuz dereceli fırında on on beş dakika pişirin Servis yapabilirsiniz
Fesleğenli Patlıcan Sarması yapmayı hic denedinizmi bayanlar oldukca lezzetli bir yemek tarifi daha paylaşıyoruz sizlerle umarım beğeneceksiniz Patlıcan sarması tarifi resimli olarak anlatımı
imagesfeslegenlipatlicansarmasitarifiresimli5ad3cb68b2045
Patlıcan Sarması icin Gerekli Malzemeler
uc adet sivri biber
beş diş sarımsak
iki adet domates
bir tatlı kaşığı salca
iki adet kesme şeker
uc adet patlıcan
bir tatlı kaşığı fesleğen
iki adet kuru soğan
Patlıcan Sarması Tarifi
Yemeğimiizn yapımına oncelikle Patlıcanları soymadan boyuna dilimleyerek tuzlu suda en az yirmi dakika bekletmekle başlıyoruz Daha sonra Yıkayıp kurulayın Kızgın sıvıyağlı tavada patlıcanları hafifce arkalı onlu kızartın Dilimleri emici kağıt uzerine alınDoğranmış soğan ve sarmısakları iki uc kaşık sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Uzerine kabukları soyulmuş kup doğranmış domatesleri ve kucuk doğranmış sivri biberleri ekleyin uc beş dakika daha kavurup kesmeşeker, tuz ve fesleğeni ilave ederek ateşten alın Bu dilimlerin baş kısmına koyalım Rulo yaparak saralım ve tepsiye dizinSalcayı yarım bardak su ile sulandırıp tepsiye aktarın iki yuz dereceli fırında on on beş dakika pişirin Servis yapabilirsiniz