Fesleğenli Rosto Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyükçe taze domates
- 700 ml dana stock (et suyu)
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 20 gram taze fesleğen
- 40 gram biber salçası
- 40g rendelenmiş kaşar
- 2 adet tost ekmeği (çorbayı süslemek için kruton yapacağız)
- Tuz, karabiber
- Sızma zeytinyağı
Fesleğenli Rosto Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Her bir domatesi yıkayın ve kabuklarını soymadan 4’e bölün ve sarımsakların kabuklarını doğrayıp küçük parçalar halinde doğrayın.
- Soğanı soyup mirepoix doğrayın. (irice doğrayın yani soğanı. 3 cm civarında büyüklükte 3-4 parçaya ayırın) ve fesleğenlerin yapraklarını bütün kalacak şekilde saplarından ayıklayın.
- Tost ekmeklerinin kenarlarındaki kabuk kısımlarını kesin ve ekmekleri yaklaşık 2 cm kareler çıkacak şekilde doğrayın ve kenara alın.
- Domates,soğan,sarımsak ve fesleğenleri bir fırın tepsisine alın.
- Üzerine zeytinyağı,tuz ve karabiber ilave edin.
- Tepsideki tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Tepsiyi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verin ve 20 dk kadar pişirin.
- Tepsiyi fırından alınca domateslerin kabuklarını bir çatal ve bıçak yardımı ile çıkarın. Zaten domates kabuklarının kendiliğinden kolaylıkla ayrıldığını göreceksiniz.
- Kabukları ayıkladıktan sonra tepsideki tüm malzemeyi bir tencereye alın. Sakın tepsideki suyu ziyan etmeyin. Onu da tepsiye alın mutlaka.
- Tencereye et suyunuzu da ekleyin ve kaynama noktasına getirin.
- Sonra kapağını kapatıp kısık ateşte tıkırdatmaya devam edin.
- Çorbanız pişerken önceden doğradığınız tost ekmeklerinizi bir fırın tepsisine koyun ve 200 derece fırında 3-4 dk sertleşene kadar kurutun. Krutonlar hazır.
- Çorbanız kıvam aldığında tuz karabiber kontrolü ve gerekirse ilavesini yapın.
- Sonra ateşten alın ve el blenderında iyice çektirin. Eğer çorbanız pürüzsüz olsun isterseniz bir süzgeç yardımı ile süzdürün. Ama ben hafif pütürlü halini daha çok seviyorum. Tercih sizin.
- Servis için kaseye alın. Rendelenmiş kaşar kruton ve yeşillikler ile süsleyip servis edebilirsiniz.