Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fesleğenli Rosto Domates Çorbası

Fesleğenli Rosto Domates Çorbası
0
49

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
feslegenli-rosto-domates-corbasi.jpg

Fesleğenli Rosto Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyükçe taze domates
  • 700 ml dana stock (et suyu)
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 20 gram taze fesleğen
  • 40 gram biber salçası
  • 40g rendelenmiş kaşar
  • 2 adet tost ekmeği (çorbayı süslemek için kruton yapacağız)
  • Tuz, karabiber
  • Sızma zeytinyağı

Fesleğenli Rosto Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Her bir domatesi yıkayın ve kabuklarını soymadan 4’e bölün ve sarımsakların kabuklarını doğrayıp küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Soğanı soyup mirepoix doğrayın. (irice doğrayın yani soğanı. 3 cm civarında büyüklükte 3-4 parçaya ayırın) ve fesleğenlerin yapraklarını bütün kalacak şekilde saplarından ayıklayın.
  3. Tost ekmeklerinin kenarlarındaki kabuk kısımlarını kesin ve ekmekleri yaklaşık 2 cm kareler çıkacak şekilde doğrayın ve kenara alın.
  4. Domates,soğan,sarımsak ve fesleğenleri bir fırın tepsisine alın.
  5. Üzerine zeytinyağı,tuz ve karabiber ilave edin.
  6. Tepsideki tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  7. Tepsiyi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verin ve 20 dk kadar pişirin.
  8. Tepsiyi fırından alınca domateslerin kabuklarını bir çatal ve bıçak yardımı ile çıkarın. Zaten domates kabuklarının kendiliğinden kolaylıkla ayrıldığını göreceksiniz.
  9. Kabukları ayıkladıktan sonra tepsideki tüm malzemeyi bir tencereye alın. Sakın tepsideki suyu ziyan etmeyin. Onu da tepsiye alın mutlaka.
  10. Tencereye et suyunuzu da ekleyin ve kaynama noktasına getirin.
  11. Sonra kapağını kapatıp kısık ateşte tıkırdatmaya devam edin.
  12. Çorbanız pişerken önceden doğradığınız tost ekmeklerinizi bir fırın tepsisine koyun ve 200 derece fırında 3-4 dk sertleşene kadar kurutun. Krutonlar hazır.
  13. Çorbanız kıvam aldığında tuz karabiber kontrolü ve gerekirse ilavesini yapın.
  14. Sonra ateşten alın ve el blenderında iyice çektirin. Eğer çorbanız pürüzsüz olsun isterseniz bir süzgeç yardımı ile süzdürün. Ama ben hafif pütürlü halini daha çok seviyorum. Tercih sizin.
  15. Servis için kaseye alın. Rendelenmiş kaşar kruton ve yeşillikler ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Fesleğenli Rosto Domates Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fesleğenli Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler ️4 adet tavuk göğsü️10-12 adet cherry domates1 küçük kase taze fesleğen200 ml krema️5 adet tost peyniri️150 gram mozzarella peyniri️TuzKarabiberMuskat ️Üzerine Rendelenmiş parmesan peyniri (Tercihe bağlı) ️Kızartmak için Sıvı yağ Fesleğenli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler 4 adet domates1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 diş sarımsak1 yemek kaşığı un6 su bardağı suYarım çay kaşığı fesleğenYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı pulbiber Fesleğenli Domates Çorbası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Patates Püreli Rosto Tanımı İçin Malzemeler 500 gr az yağlı dana kıyma1 adet rendelenmiş soğan1 adet yumurta1 çay bardağı galeta unu1,5 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 silme çay kaşığı karabiber1,5 çay kaşığı tuz Sosu için: 1,5 yemek kaşığı domates salçası2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Püre Yatağında Rosto Köfte Tanımı İçin Materyaller Köftesi için: 500 gr kıyma2 adet soğan2 diş sarımsak1 çay bardağı galeta unu1 yumurta1 tutam maydanozTuzKarabiberKimyon Püresi için: 1 kg patates (4-5 adet)1,5 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sütTuzKarabiber Sosu için: 1,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Fesleğenli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *4 adet kırmızı iri domates *1 tepeleme çorba kaşığı un *2 çorba kaşığı tereyağ *1 çay bardağı krema (ben çiğ süt kaymağı kullandım, tavsiye ederim) *1 çay bardağı ettavuk suyu (veya 1 paket bulyon da kullanabilirsiniz) *5 bardak ılık su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt