Fettücini Alfredo Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet fettücini makarna
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gram mantar
- 600 gram tavuk göğsü
- 6 diş sarımsak
- 500 gram soğuk krema
- 1 su bardağı parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz fesleğen
Fettücini Alfredo Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mantarları ve tavukları doğrayalım.
- Tavada yüksek ateşte tereyağı ve zeytinyağını kavuralım.
- Mantarları ek edip kavuralım.
- Akabinde tavukları ekleyip yeterlice kavuralım dış kısmı kahveringileşmeye başlasın.
- Tuzunu karabiberini, ezilmiş sarımsakları ve fesleğeni ekleyelim, tavuk ve mantarla özleşmelerini sağlayalım.
- Akabinde krema ve rendelenmiş peynirini de ekleyip karıştıralım.
- Derin bir tencerede kaynar suda makarnaları 10 dk haşlayalım.
- Haşlanan makarnaları kremalı mantarlı sosumuza ekleyip karıştırıp servis edelim.Afiyet olsun.