teknolojiuzmani
FD Üye
Fettucini Alfredo Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 600 gram un
- 6 adet yumurta
- Tuz
- 500 gr tavuk göğsü
- 500 gr mantar
- 3 diş sarımsak
- 300 ml krema
- 4-5 kısım fesleğen
- 150 ml parmesan peyniri (rende)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Fettucini Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarna hamuru için elenmiş unu tezgaha döküp ortasını havuz halinde açın.
- Yumurtaları ortasına kırın,tuzu unun üzerine dökün.
- Yumurtaları çatal yardımıyla çırpın ve dıştan içe gerçek unu yumurtalara yedirin yoğurmaya başlayın.
- Hazırlanan hamuru streç sinemaya sarıp oda sıcaklığında 30dk-1 saat dinlendirin.
- Makarnanın sosu için;mantarları nemli pak bir bezle ile silip doğrayın.
- Tavuk göğsünü mirpua doğrayın.
- Sarımsakları rendeleyin. Fesleğeni incecik kıyın.
- Dinlenen makarna hamurunu 1-2mm inceliğinde açıp ince şeritler halinde kesin ve zeytinyağı,tuz eklediğiniz kaynar suda 3dk haşlayın.
- Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın.
- Doğranmış mantarları ekleyip suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
- Sarımsakları ekleyin.
- Sotelenmekte olan mantarları tavuk etlerini ek edin ve renk alana kadar soteleme sürecini sürdürün.
- Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi fesleğini ekleyin,kısık ateşte 5dk kaynatın.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın.
- Sosu ile yaklaşık 5dk pişen makarnayı rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprakları ile servis edin.
Fettucini Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı